perjantai 14. elokuuta 2020

Big Game (2014)


2014

"Big Game"


Ohjaus: Jalmari Helander
Käsikirjoitus: Jalmari Helander
Kuvaus: Mika Orasmaa

Osissa: Samuel L. Jackson, Onni Tommola, Ray Stevenson, Victor Garber ja Mehmet Kurtulus


Sisällöstä:

Elokuva perustuu Jalmari Helanderin ja Petri Jokirannan alkuperäistarinaan, josta on myöhemmin kirjoitettu myös samanniminen romaani. Elokuvan tekemisen taustoista kertoo myös "Big Game - Kuinka Hollywood tuotiin Suomeen" -kirja. Ohjaaja ja tuottaja jutustelevat niitä näitä kuvauksista myös "Big Game" -leffan dvd-version kommenttiraidalla.

 "Big Game" on vauhdikas toimintaseikkailu, joka käynnistyy 13-vuotiaan Oskarin miehuuskokeesta Pohjois-Suomessa sekä samaan aikaan Suomen ilmatilassa tapahtuvasta Yhdysvaltain presidentin lentokoneen pakkolaskusta. Pakkolasku osoittautuu terroristien järjestämäksi, ja presidenttiä pinteestä auttamaan tulee tietysti Oskari.  Juonta hämmentävät pakolliset petturuudet.


Tuusulaosuus:

Elokuva tapahtuu Suomessa, ja ohjaajakin on Suomesta, joten on kai luonnollista, että leffa on kuvattu Keski-Euroopassa, josta lappilaiseksi maisemaksi on saatu hulppeita Alppi-näkymiä. Elokuvan johdannon alkukuvat vanhassa rakennuksessa on otettu Seurasaaressa ja pari tiukkaa lähäriä Oskarin kasvoista on kuvattu ohjaajan takapihalla Järvenpäässä. Liekö sitten sisäpiirimäinen maisema-cameo kyseessä vai mikä lie flashback nuoruuden suuntaan, mutta tuusulalaistaustainen ohjaaja Helander kävi ryhmineen kuvaamassa myös Nuppulinnassa elokuvaan otoksia elokuvan alkupuolelle, jossa Oskari pakenee metsässä putoavaa Air Force One -konetta. Suurin osa pakkolaskukohtauksen kuvista tehtiin kuitenkin Saksassa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti