lauantai 4. huhtikuuta 2020

Downhill City (2000)

2000

"Downhill City"


Ohjaus: Hannu Salonen
Käsikirjoitus: Hannu Salonen
Kuvaus: eska

 Osissa: Franka Potente, Teemu Aromaa, Andreas Brucker, Michaela Rosen ja Sebastian Rudolph


Sisällöstä:

Taas päästään sarjaan 'Never Heard Movies' ja tällä kertaa luokkaan 'Alle 500 katsojaa'. Tekijänään Hannu Salonen, Saksassa opiskellut ja siellä lopputyönään tämän esikoispitkänsä tehnyt elokuvamies. 

Tarinan alussa suomalainen muusikko Artsi tekee keikkaa ravintolassa. Keikka keskeytyy tappeluun eikä ravintolan omistajakaan maksa palkkiota sovitusti. Artsi jättää bändin ja Suomen ja muuttaa Berliiniin Downhill City -hotelliin. Tarina seurailee episodimaisesti kuutta keskushenkilöään (joukossa muun muassa "Juokse Lola!" -elokuvassa mieliin painunut Franka Potente), joiden tiet risteävät.

Tuusulaosuus:

Elokuva on siis kuvattu suureksi osaksi Saksassa, mutta alun ravintolakohtaus tehtiin Tuusulassa. Ja olihan vihdoin aika Tuusulan neljännen kuntakeskuksen, Riihikallionkin, tehdä fiktiodebyyttinsä. Lähimpänä sitä se oli edellisen kerran "Kiljusen herrasväen" koekuvauksissa, joita tehtiin yhden päivän ajan Riihikallion koululla, kun Mököä ja Lurua etsittiin.

Tässä nyt kuitenkin siis nyttemmin jo edesmennyt ravintola Cam'Elli Haukantieltä on taustana Artsin kannalta ratkaisevassa kohtauksessa 'The Heavy Machine' -bändin surkeassa keikassa.

 

 Tässä näkyy elokuvan arvo: maisema muokkautuu alati, mutta pysyy muuttumattomana vanhoissa tallenteissa. 

Ennen saattoi sanoa vieraille, että kääntykää siitä Rätti-Marketin risteyksestä Riihikallioon. 

Enää ei ole Rättäriä, ei Pata-Akkaa, eikä seuraajaansa Cam'Elliäkään. 

Vai, onko menetys sittenkään kovin suuri?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti