tiistai 28. huhtikuuta 2020

Olen suomalainen (2019)

2019

"Olen suomalainen"


Ohjaus: Aleksi Mäkelä
Käsikirjoitus: Marko Leino ja Tomi Tuikkala
Kuvaus: Pini Hellstedt

Osissa: Matti Ristinen, Tiina Lymi, Tatu Sinisalo, Talvikki Eerola ja Iikka Forss


Sisällöstä:

"Olen suomalainen" liittyy siihen pitkähköön mieselämänkerta-ketjuun, jota joissakin piireissä pidetään jo hieman aikansa eläneenä. Marina kohdistuu etenkin elokuviin, joissa lähinnä kuvitetaan kohteensa elämää - oli kuvitus sitten keksittyä tahi ei. Toisaalta, juuri sellaisista elokuvista moni pitää ja lopulta elokuvan oikeutus kaikitenkin on myös siinä, haluaako kukaan sitä katsoa. Elokuva, jota kukaan ei käy katsomassa, on omanlaisensa paradoksi.

Kari Tapio on monelle miehisen miehen ja miehestä kumpuilevien tunteiden tulkki, ja toki hänen esittämänsä italialaisiskelmä (!) Olen suomalainen on komea kestotäysosuma. Tuotantoyhtiö Solar Films määritteli elokuvan sisällön näin: "Elokuva on tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta musiikkibisneksen koneistoa vastaan. Se kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä elokuva on kuitenkin tarina selviytymisestä. Kaiken keskiöstä löytyy ujo savolaispoika, josta lopulta kasvi koko kansan tuntema tunteiden tulkitsija." Melkoiset housut täytettävänä...


Tuusulaosuus:

Vuonna 2018 kuvausryhmä sompaili Keski-Uudellamaalla muun muassa kevättalvella Haarajoella, jossa päähenkilö ajaa samaa maisemaa edestakaisin. Elokuussa pääsi Tuusulasta Häklin monttu taas valkokankaalle kuvaten tällä kertaa sankarin nuoruuden Hiekanpään rantaa.


Kuva: Solar Films / Jaana Rannikko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti