lauantai 4. huhtikuuta 2020

Klassikko (2001)

2001

"Klassikko"


Ohjaus: Kari Väänänen
Käsikirjoitus: Kari Väänänen
Kuvaus: Timo Salminen

 Osissa: Martti Suosalo, Janne Hyytiäinen, Matti Onnismaa, Pertti Sveholm ja Pirkka-Pekka Petelius


Sisällöstä:

Tässäpä jälleen elokuva, joka pohjautuu kirjalliseen alkuteokseen; Kari Hotakaisen kirjaan "Klassikko". Hotakainen itse kieltäytyi käsikirjoituksen tekemisestä, joten ohjaaja Väänänen teki sen.

Tarinassa vähän tunnettu kirjailija Kari Hotakainen kirjoittaa 'Ihmisen ääni' -sarjaan kirjaa itsestään, mutta Hotakaisen pienen tunnettuvuuden takia kustannuspäätös viipyy. Hotakaista myös kiinnostaa Alfa-Romeo, josta hän maksaa käsirahan autokauppias Kartiolle saadakseen vain huomata, että auto annetaan toiselle miehelle, Pera Kiilopäälle. Elokuva huipentuu Hotakaisen ja Kiilopään villiin takaa-ajokilpaan moottoritiellä. Takaa-ajoakin vangitsevampi on Pertti Sveholmin suoritus poliisina. Ei ihan aiheetta ansaittu sivuosa-Jussi.

Tuusulaosuus:

Elokuvan tuusulalaisosuudet ovat klassisinta Tuusulaa: Sulan alue, joka myös autokaupan Mekkana aikanaan tunnettiin. Elokuvan autokauppias Kartion halli on Sulan alueella. Myös lopun takaa-ajo käynnistyy Sulan alueella, joskin elokuvan taikaa on, että jo seuravat otokset ovatkin Helsingistä!

Halli on kokenut melkoisen muodonmuutoksen sitten elokuvan tekemisen.

Sama kaarihalli uuden etumaskin takaa kuitenkin löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti